Waga do skrobi

6 kg / 2 g

 

Jesteś zainteresowany produktem?
Skontaktuj się z nami:
tel.: +48 720 795 215 
e-mail: biuro@wagi-srem.pl
Formularz kontaktowy

Opis

Waga skrobiowa

Waga do pomiaru procentowej zawartości suchej masy i skrobi w ziemniakach. Działa na zasadzie wagi  hydrostatycznej, która po pomiarach wagi ziemniaków w powietrzu i w wodzie oraz po zastosowaniu odpowiedniej poprawki temperaturowej oblicza zawartość suchej masy i skrobi. Po zakończeniu ważenia dane pojawiają się na wyświetlaczu i są drukowane na drukarce termicznej.

Skrobiówka składa się z 2-3 głównych elementów. W zależności od potrzeby system składa się z drukarki (na życzenie klienta), miernika najwyższej jakości firmy Rinstrum oraz wyświetlacza. Dodatkowo w standardzie jest dodany termometr do pomiaru temperatury wody.

Nośność wagi 6 kg z działką odczytową 2 g, natomiast pomiar próbki ziemniaków można wykonywać już od 4,5 kg, a wartość maksymalna to 5,05 kg.

Wydruk na papierze termicznym z danymi:

  1. masa ziemniaków w powietrzu w [g],
  2. masa ziemniaków w wodzie w [g],
  3. skrobiowość w [%],
  4. opis przedziału skrobiowości:
    1. nieskoskrobiowe,
    2. średnioskrobiowe,
    3. wysokoskrobiowe,
  5. sucha masa w [%],
  6. data i godzina wykonania ważenia.

Na życzenie klienta dodajemy nazwę firmy do wydruku.

Waga produkowana w dwóch wariantach:

  • waga manualna z koszem na łańcuchu do podnoszenia ręcznego;
  • waga automatyczna z samoczynnym opuszczaniem kosza z ziemniakami (waga aktualnie w fazie testów).

 

Dane techniczne:

Typwaga skrobiowa
Obciążenie (max)6 kg
Działka odczytowa (d)2 g
Działka legalizacyjna (e)2 g 
Kalibracjazewnętrzna
Zakres tarowania– max
Klasa dokładnościIII
Interfejsyna życzenie:

  • RS232 do komputera
  • USB do komputera
Temperatura pracy– 40 ÷ 40 ° C
Czas ważenia<3 s
Wymiary szalkihakowa
Gabaryty
Wymiary komory ważenia
Masa wagi
Zasilanie
Zalecany odważnik kalibracyjny (OIML)

 

Dodatkowe informacje

Producent

Max. zakres pomiarowy

Dokładność odczytowa